20 jaar DE DRIE LINDEN

Het bestuur van DDL: vlnr. Rob Hennekam, Jasper Korving, Mark van Hulst, Bo Snoek, Andrea Dam en Sjef de Craen. Op de foto ontbreken Theo van den Hoven, Resi Beentjes en Toine Kleemans.

Sport- en welzijnsaccommodatie De Drie Linden in Prinsenbeek bestaat deze maand twintig jaar. Een mooie gelegenheid voor een groot feest, vindt de gelijknamige stichting, die druk bezig is met de voorbereidingen voor zaterdag 22 september.
De vroegere gemeente Prinsenbeek stond nog aan de fundamenten van wat Stichting De Drie Linden nu ‘de huiskamer van Prinsenbeek’ noemt. De accommodatie nam twintig jaar geleden de functies over van sporthal De Linde, gemeenschapshuis Het Eikenbos en jongerenplek ’t Schanske, die allemaal plaatsmaakten voor woningbouw. Vanaf het eerste uur behartigt de stichting de Prinsenbeekse belangen en ontlast ze de gemeente in de exploitatie en het beheer, vertellen de bestuursleden tijdens een vergadering in één van de onlangs opgeknapte vergaderzalen.

Het gebouw bestaat uit een sporthal, toneel-, judo- en turnzaal, een jeugdhonk en diverse vergaderzalen. De combinatie van sport, cultuur en vermaak met een theaterzaal is echt uniek in Breda, weet het stichtingsbestuur. De scholen gymmen er en veel sportverenigingen en clubs in de culturele sector zijn er thuis. Het is de plek voor onder meer het sinterklaasfeest, de Kinderboekenweek, het biljartkampioenschap, de Beekse Quiz en carnaval. En omdat het negenkoppige bestuur het nodige werk bij de gemeente uit handen neemt, blijft er nog wat geld over voor een groeiend aantal eigen activiteiten. Mochten dorpsgenoten overigens ook leuke ideeën hebben, dan hoort de stichting dat graag. Reageren kan via: contact@stichtingdedrielinden.nl.

De gemeente heeft het gebouw deze zomer gemoderniseerd en energie neutraal-gemaakt, een grote verduurzamingsoperatie. ,,We zijn nu bezig met het inregelen van de temperatuur en het geluid’’, verklaart Sjef de Craen. Alleen de ruim vijfhonderd zonnepanelen moeten nog op het dak en dan is het klaar. Het bestuur vindt het mooi dat het gebouw op de feestdag het energie-predicaat A in ontvangst mag nemen.

Zoals De Drie Linden een gebouw is voor alle dorpsbewoners, moet ook het jubileumfeest iedereen wat te bieden hebben, vindt de stichting. Het wordt daarom een programma voor alle leeftijden. Met een film over Prinsenbeek halverwege de vorige eeuw, een optreden van harmonie Amor Musae en demonstraties van diverse sportverenigingen. De BAK van Boemeldonck is er en de gemeente staat er met een informatiekraam over verduurzaming van woningen. Muzikaal wordt de dag opgeluisterd door de kapel Nou En?!. Ook vlogger Marnick Vlemmix doet De Drie Linden aan voor een ‘meet & greet’ en het spel Fortnite. Om 20.00 uur begint dan de ‘Stand Up Comedy Night @ De Drie Linden’, met optredens van Christian Pielich, Eric Goossen, Bert Kleijweg en Reinier Meijer. Kaartjes voor deze avond (inclusief twee consumptiebonnen) zijn à € 5 verkrijgbaar via www.stichtingdedrielinden.nl.

bron: PRINSENBEEKNIEUWS.NL