C.V. de Klepperbekken winnaar Beekse Quiz 2017

Organisatie kijkt terug op geslaagde Beekse Quiz

Afgelopen vrijdag 17 maart, werd voor de 26e keer de Beekse Quiz gespeeld.
Maar liefst 25 teams gingen de strijd met elkaar aan om ‘kenner van Prinsenbeek’ te worden. In de zes categorieën (algemene kennis, muziek, sport, actualiteit, waar/niet waar en, natuurlijk, kennis van Prinsenbeek) konden de deelnemers hun kennis etaleren. De vier beste teams na deze ronde plaatsen zich direct voor de finale. Om de spanning op te voeren konden de teams bonuspunten verdienen door aan te komen met een ‘Beek Mac menu’, bestaand uit een hamburger met kaas, tomaat, sla en joppiesaus en een biks boemeltje. Drie teams verdienden een bonuspunt, te weten CV de Klepperbekken, Beekse Smart en de pivo’s van Scouting Thomas More. De eerste twee plaatsten zich mede door deze bonuspunten rechtstreeks voor de finale, evenals Tafeltennis vereniging Prinsenbeek en de Buren uit de Beeksestraat. Deze laatste hadden daar een schiftingsvraag voor nodig.

De geluksronde zou de vijfde en laatste finalist opleveren. Hiervoor moesten rebussen worden opgelost met Nederlands- en Engelstalige liedtitels. Deze ronde werd gewonnen door CV de Halve Zole.

De finale bracht een mooie strijd. De uiteindelijke winnaar werd CV de Klepperbekken, die daarmee de wisselbeker en een door Stichting De Drie Linden beschikbaar gesteld geldbedrag mee naar huis mocht nemen. De club ging er ook vandoor met een van de prijzenpakketten die door de verschillende Beekse ondernemers ter beschikking waren gesteld. De organisatie wil al deze ondernemers daar ook heel hartelijk voor danken!

De organisatie kijkt terug op een mooie en sportieve strijd, waarbij discussie niet werd geschuwd. De jury wist dit steeds in goede banen te leiden.
Volgend jaar wordt eind maart weer een nieuwe editie gespeeld.