De Drie Linden wordt energieneutraal

 

Bron: BNDeStem

Sporthal De Drie Linden in Prinsenbeek wordt energieneutraal
PRINSENBEEK – Gemeente Breda verduurzaamt de komende jaren in totaal 69 gebouwen. Sporthal De Drie Linden in Prinsenbeek wordt ook verduurzaamd. Er komen onder andere zo’n 500 zonnepanelen op het dak te liggen en de verwarming, ventilatie en isolatie wordt vervangen. Dat moet ervoor zorgen dat het pand dit jaar nog energieneutraal wordt.
In totaal trekt de gemeente voor het gehele project 18,6 miljoen euro uit. Onder meer het stadskantoor, NAC-stadion, sporthallen en scholen worden aangepakt. Er worden ketels vervangen, trippel glas aangebracht en isolatie en led-verlichting wordt aangepakt. Ook krijgen sommige gebouwen zonnepanelen.

‘Er moet wat gebeuren’
De gemeente heeft de ambitie om voor 2044 alle gemeentelijke gebouwen energieneutraal te maken. De eerste acht worden de komende jaren aangepakt, zoals De Drie Linden. De stichting van de sporthal is blij met de verduurzaming. “De sporthal is nu 20 jaar oud en in zijn totaliteit aan renovatie toe. Er moet wat gebeuren dus dit is een goede zaak”, vertelt bestuurslid Sjef de Craen.
500 zonnepanelen
Volgens de stichting is alle verlichting ondertussen vervangen in LED-verlichting. Verder worden de buitengevels geïsoleerd, de ramen, dakisolatie, verwarming en ventilatie vervangen én komen er zonnepanelen en zonnecollectoren. “Het exacte pakket aan maatregelen wordt nog uitgewerkt”, aldus de gemeentewoordvoerder.
Volgens de Craen loopt ondertussen de aanbesteding. Naar verwachting wordt voor de zomer gestart met de werkzaamheden en het grootste gedeelte in de zomervakantie uitgevoerd. Daarna worden de zonnepanelen geplaatst. Binnenkort ontvangen bewoners en gebruikers een brief.