Beek Live

Wanneer

31/10/2015    
0:00

Waar

de Drie Linden
Heisprong 15, Prinsenbeek
Kaart wordt geladen...

31647564371-1395690481

Beek Live nieuw festival in Prinsenbeek

Prinsenbeek krijgt er een nieuw evenement bij. Op zaterdagavond 31 oktober 2015 is de eerste editie van Beek Live. Hét muziekfestival in Prinsenbeek waarop bands en singer-songwriters uit de regio zich kunnen presenteren voor een groot publiek.

Talent uit de regio presenteert zich op drie podia voor een publiek van maximaal 1300 man. Dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor dit bijzondere festival, meldt de organisatie, die druk bezig is met de voorbereidingen voor de eerste editie. Zie ook http://www.beeklive.nl/.

,,Voor vele muzikanten in onze regio, zowel bands als singer-songwriters, zijn door het stopzetten van subsidies de mogelijkheden tot optreden voor een groot publiek beperkt”, meldt Mark van Hulst, die samen met Toine Kleemans namens Stichting De Drie Linden het initiatie heeft genomen voor Beek Live. ,,Diverse poppodia en andere gelegenheden hebben de afgelopen jaren de deuren moeten sluiten, waardoor het voor bands en singer-songwriters vooral blijft bij repeteren.”

Stichting De Drie Linden wil hier graag iets aan doen. Daarom is een nieuwe commissie opgericht om Beek Live op poten te zetten. Behalve enkele bestuursleden van de stichting zitten er in deze commissie ook enthousiastelingen van buiten, mensen die een passie voor muziek hebben en het leuk vinden om iets te organiseren.

Na enkele maanden van brainstormen en verder uitwerken van ideeën is nu een datum geprikt voor het evenement en wel 31 oktober 2015. Sinds kort zijn ook de Facebookpagina en website online gegaan en zijn uitnodigingen verstuurd naar diverse bands en singer-songwriters. ,,Dat er behoefte is aan een podium voor bands en singer-songwriters om zich te presenteren aan een groot publiek blijkt wel uit het aantal aanmeldingen dat reeds binnen is”, stellen de organisatoren.

De SKOPP-zaal en de foyer van De Drie Linden zullen volledig ter beschikking staan van de muzikanten. In de foyer komen twee podia, waarvan één bestemd is voor de singer-songwriters en het andere voor bands. Er wordt ook gebruik gemaakt van het grote podium in de SKOPP-zaal. Een belangrijke voorwaarde die de organisatie heeft gesteld is, dat grotendeels eigen nummers gespeeld moeten worden. ,,Covers hebben we dan ook liever niet.”

De organisatie neem het evenement zeer serieus. ,,Zo moet het geluid goed zijn; dat wordt geleverd door TIM groep, een bedrijf met ervaring in het leveren van geluid bij festivals.” Om een echt festivalgevoel op te roepen krijgt ook de aankleding de nodige aandacht en er zal straattheater te zien zijn. ,,Hiermee wordt het festivalseizoen voor de ware liefhebber weer met enkele weken verlengd”, stellen de organisatoren, die hopen op 31 oktober veel muziekliefhebbers te mogen ontvangen in De Drie Linden.

Behalve naar bands en singer-songwriters is de organisatie ook nog op zoek naar vrijwilligers voor tijdens de avond zelf of om te helpen bij de voorbereidingen. Lijkt je het leuk om hieraan mee te helpen dan kun je contact opnemen via info@beeklive.nl. Meer informatie is ook te vinden op de website http://www.beeklive.nl/ en de Facebookpagina.

Laat een reactie achter